Hoogwaardige LED verlichting voor elke leef- en werkomgeving

In een woning vertegenwoordigt verlichting gemiddeld 16% van het totale stroomverbruik, In in sommige organisaties kan verlichting zelfs verantwoordelijk zijn voor 70% van het totale energieverbruik. De gloeilamp of halogeenlamp die het grootste aandeel heeft in ons verlichtingspatrimonium vreet energie. Slechts 5% wordt omgezet in licht, de rest gaat verloren in warmte. Het loont dan ook om uw bestaande verlichting onder de loep te nemen en door energiezuinige LED-varianten te vervangen. Met LED-verlichting zijn de mogelijkheden immers oneindig en kan er flink op het energieverbruik worden bespaard.

Relamping

De huidige trend is dat we een oude energie-opslorpende lamp vervangen door energiezuiniger modellen, beter bekend als relamping. De ecohalogeen biedt een makkelijke en goedkope relamping-optie met een kleine energiebesparing en een beperkte levensduur. De spaarlamp was tot voor kort het enige energiezuinige alternatief: ze gaan tot 5 keer langer mee en hebben een rendement dubbel zo hoog als de ecohalogeen, maar daar tegenover staan de trage start, kwikvulling, de lichtverstrooiing en de grootte. LED geniet nu de voorkeur voor lampen die frequent gebruikt worden: onmiddellijk op lichtsterkte, compact en inbouwbaar, hoge efficiëntie en een lange levensduur. De spaarlamp gaat stilaan verdwijnen nu de LED's met hun lange levensduur (gemiddeld 30.000 branduren) een volwaardig alternatief bieden.

Onze Partners

LED is de verlichting van en voor de toekomst. Bedrijven en particulieren willen dan ook steeds vaker naast het investeren in een duurzaam PV zonnepaneelsysteem ook hun traditionele verlichting vervangen door duurzame en milieuvriendelijke LED verlichting. Solard heeft in AduroLight een betrouwbare partner gevonden.

Adurolight ontwikkelt en produceert de beste lichtoplossingen met een mooier, efficiënter en duurzamer resultaat. Kennis, toewijding en innovatiedrift maken het mogelijk om een breed assortiment van uitsluitend duurzame LED-verlichting te maken met toepassingsmogelijkheden binnen elke leef- en werkomgeving, voor zowel de zakelijke- als voor de particuliere markt.

 

Adurolight producten voldoen aan de eisen van de bekende keurmerken zoals CE en RoHS en vrijwel alle lampen hebben een TüV-certificering. Daarnaast onderscheid Adurolight zich  door 5 jaar garantie te bieden, of 50.000 branduren, op de Adurolight High Quality LED verlichting, en dat de powerfactor van alle producten boven de 0,95 zit. Garantie, service en betrouwbaarheid op het hoogste niveau.

Persoonlijk advies

Solard en Adurolight zijn uw partners voor het maken van lichtplannen gebaseerd op LED-verlichting t.b.v. kantoren, woningen, kantines, hotels, bedrijfsruimtes en al uw overige projecten waar verlichting nodig is. Tijdens een persoonlijk gesprek met onze lichtadviseur bespreken we u wensen en nemen de situatie ter plaatse bij u op.

Besparingscalculatie

Aan de hand van het nieuwe lichtplan kunnen we vervolgens de besparing op uw energieverbruik berekenen bij overstap naar LED-verlichting. Op basis van deze besparing kan dan de terugverdientijd van de LED-verlichting worden berekend.

Proefplaatsing

Toch zal in de praktijk vaak moeten blijken of de LED-verlichting voldoet aan de door u gestelde eisen. Daarom kunt u bij ons een exemplaar van de door u gewenste verlichting vrijblijvend op proef krijgen. Waardoor u onder verschillende omstandigheden de verlichting kunt beoordelen met betrekking tot lichtopbrengst, lichtspreiding, lichtkleur ed.

Stimuleringsregeling Energie investeringsaftrek (EIA)

Bij de aanschaf van LED-verlichting kunt u in aanmerking komen voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). Via deze investeringsaftrek kunt u 44 % van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst van uw onderneming. U kunt de EIA toepassen naast de gewone investeringsaftrek. Met de EIA wil de overheid het Nederlandse bedrijfsleven aansporen tot energiebesparing en toepassing van duurzame energie.

Wie komen voor EIA in aanmerking?

U kunt profiteren van de EIA als u een ondernemer bent die in Nederland belastingplichtig is voor inkomsten- of vennootschapsbelasting en voor eigen rekening feitelijk een onderneming drijft. U moet dan wel investeren in een bedrijfsmiddel dat voldoet aan de eisen van de Energielijst 2010.

Hoe werkt de Energie-investeringsaftrek?

De EIA is een fiscale regeling die valt onder de verantwoordelijkheid van de ministers van Financiën en Economische Zaken (EZ). De Belastingdienst en SenterNovem, een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken, verzorgen de uitvoering van de EIA.