Omvormers

Bijna al onze elektrische apparaten werken op wisselstroom. Zonnepanelen produceren echter gelijkstroom. De omvormer is het hart van het systeem, het zorgt dat de gelijkstroom van de zonnepanelen wordt omgezet in wisselstroom. De wisselstroom wordt via de meterkast geleverd aan uw huishoudelijke apparaten, eventuele opslag of het stroomnet. De omvormer is het meest kwetsbare en tegelijkertijd het belangrijkste onderdeel van een zonnepanelen installatie. Het is daarom belangrijk om hier een juiste keuze in te make zodat de dimensionering van de gehele set optimaal is. Dus niet een te grote of te kleine omvormer. Op deze wijze wordt het maximale rendement behaald.

Omvormers in combinatie met optimizers

De ontwikkelingen bij de omvormers hebben de laatste jaren niet stil gestaan. Naast de traditionele string- omvormers zijn er innovatieve en veiligere alternatieven op de markt gekomen. De meest succesvolle concurrent van de string- omvormer is SolarEdge.
SolarEdge werkt met een zogenaamde optimizer per zonnepaneel (opm.: bij Solar Frontier panelen wordt één optimizer per twee panelen geinstalleerd). De optimizer is een regelaar, waarmee ieder zonnepaneel afzonderlijk wordt geregeld en beveiligd. De optimizers worden aangesloten tussen de bekabeling van de zonnepanelen. De zonnepanelen met optimizers worden aangesloten op de centrale omvormer van SolarEdge. De omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom.

SolarEdge_ov

Omvormers in combinatie met energieopslag

De omvormers van vandaag de dag vervullen ook alle belangrijke netwerkbeheerfuncties die door de toenemende elektriciteitsproductie uit hernieuwbare energie steeds meer van belang worden. Fabrikanten ontwikkelen hier steeds nieuwe technologische en toonaangevende oplossingen voor en stimuleren toekomstgerichte thema's. Daartoe behoren een intelligent energiebeheer op huishoudniveau, de netwerkintegratie van zonne-energie en het inzetten van hybride omvormers met intelligente energie-opslagsystemen, om zo tot een effectiever gebruik van hernieuwbare energie te komen. Dit heet energieopslag.

Onze Partners

Solard werkt samen met diverse gerenommeerde omvormer fabrikanten, waaronder Fronius en Solaredge. Wij werken samen met deze fabrikanten omdat zij naast een uitstekende service garant staan voor een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Wij geven minimaal 10 jaar fabrieksgarantie op omvormers.

Interesse in een zonne-energie systeem?

Wij kijken graag samen met u, welk type zonnepaneelsysteem het beste bij uw situatie past. Check snel onze contactgegevens.