Solard PV Zonnepaneelsystemen

Solard is uw sterke en betrouwbare partner voor complete PV zonnepanelen energiesystemen, voor zowel dak- als open veld-opstellingen.

Solard werkt samen met diverse gerenommeerde leveranciers, waaronder Solar Frontier, Sunpower, LG en BenQ voor de PV-panelen en Fronius en SolarEdge voor de omvormers. Wij werken samen met deze fabrikanten omdat zij naast een uitstekende service garant staan voor een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Wij kijken graag samen met u, welk type zonnepaneelsysteem het beste bij uw situatie past.

Wat levert het op?

De opbrengst van een PV zonnepaneelsysteem is afhankelijk van een aantal factoren. Het vermogen van het zonnepaneel is belangrijk. Dit wordt uitgedrukt in Wattpiek en is afhankelijk van de efficiëntie van heel het systeem. Het oppervlak en de eigenschappen van de zonnecel spelen ook een belangrijke rol. Daarnaast zijn er nog een tal van factoren die een rol spelen bij de energieopbrengst. Deze lichten we hieronder kort toe:

Hoeveelheid zon en instraling
De opbrengst van een zonnepaneel wordt grotendeels bepaald door de instraling die het zonnepaneel opvangt. Niet alleen de intensiteit van het invallend licht bepaalt dat, maar ook de hellingshoek, temperatuur en oriëntatie (noord, west, oost en zuid) hebben invloed. Maar ook als het bewolkt is, werkt een zonnecel. Wolken houden slechts een deel van het zonlicht tegen.

Opwaartse hellingshoek van invallend zonlicht; per plaats in de wereld verschilt de hellinghoek met het maximale rendement heel erg. Vanzelfsprekend behaalt een zonnepaneel met een bepaalde hellinghoek in Nederland een heel andere opbrengst dan in bijvoorbeeld Amerika. Aangezien de zon en de aarde draaien, verschilt de optimale situering per locatie. In Nederland kan een zonnepaneel het beste presteren als wanneer het paneel stationair gericht is op 5° ten westen van het zuiden en in een hoek van 36° t.o.v. de horizon. Met een meedraaiend paneel, wanneer het zonlicht er loodrecht op blijft vallen, stijgt uiteraard de productie.

Licht en temperatuur beïnvloeden de prestaties
Daglicht bestaat uit direct zonlicht en indirect diffuus licht. Direct zonlicht geeft meer energie dan indirect licht. Dat betekent dat als een paneel optimaal op de zon is gericht, het ook meer opbrengt. Hoe meer zonlicht, hoe meer spanning er vrijkomt in de zonnecellen. Dat resulteert weer in een hoger rendement van de installatie. ’s Morgens, ’s avonds, bij mist of dikke bewolking zijn de prestaties weliswaar lager, maar ook dan produceren zonneenergie installaties nog steeds elektriciteit.

Kou geeft meer energie
Het klinkt onlogisch, maar zonnemodules functioneren beter als het kouder is. Hoe lager de temperatuur, hoe hoger de elektriciteitsproductie. Een goede ventilatie van zonnemodules verlaagt de kerntemperatuur en verhoogt daarmee de prestaties.

Rendement van een zonnepaneel
Dit is het percentage van energie vanuit de zon, dat omgezet wordt in elektriciteit. Er zijn verschillende type zonnepanelen in de markt verkrijgbaar. De rendementen variëren tussen de 12-19%. Let wel dit is het rendement van het gehele paneel.  Er worden veel nieuwe ontdekking gedaan waardoor het rendement blijft stijgen.

De omvormer
Dit is het hart van het systeem. Het is van belang dat de dimensionering van de gehele set optimaal is. Dus niet een te grote of te kleine omvormer. Op deze wijze wordt het maximale rendement behaald. Ook als het opslagsysteem vol is, kan er geen energie meer bij. Dan zal een paneel dus voor niets werken.

Zonnepanelen nodig?

Wij kijken graag samen met u, welk type zonnepaneelsysteem het beste bij uw situatie past. Check snel onze contactgegevens.