Zonnecollectoren

Er zijn veel verschillende uitvoeringen zonnecollectoren. Vlakkeplaatcollectoren en heat pipes (ook wel vacuümbuizen genoemd), en  zijn de meeste gebruikte systemen om warmte van de zon of buitentemperatuur te onttrekken en te gebruiken voor het besparen van gas of elektriciteit in een woning of bedrijfspand.
Waarom kiest men voor een bepaald type collector? Wat zijn de verschillen en wat is het beste voor uw situatie? U krijgt hier meer informatie over de mogelijke oplossingen in uw situatie.

Heat pipes

Zonnebuizen, ook heatpipes genoemd, zijn glazen vacu├╝mbuizen voorzien van een koperen kern. Hierin wordt door middel van een natuurkundig principe gebruik gemaakt van verdamping en condensatie. Hierdoor wordt warmte getransporteerd en geconcentreerd, waardoor u een voorraadvat kunt verwarmen.

 

Principe werking vacu├╝mbuis/heatpipe

Vlakkeplaatcollectoren

vlakkeplaatcollector_800x600
Vlakkeplaatcollectoren werken volgens het eenvoudige principe van een donkere plaat, die wel warmte absorbeert maar deze niet meer uitstraalt. Deze werking heet met een moeilijk woord spectraal selectieve werking, maar het belangrijkste is dat deze plaat een grote besparing voor u kan betekenen.

 

Principe werking vlakkeplaatcollector

Vooral in combinatie met full black zonnepanelen hebben deze vlakkeplaatcollectoren vaak een esthetische meerwaarde. Er zijn op dit moment zelfs vlakkeplaatcollectoren te verkrijgen in dezelfde afmetingen van zonnepanelen.

Zonneboiler nodig?

Of u het water nu gebruikt als warm tapwater, om een locatie te verwarmen, of voor een andere bestemming. Wij kijken graag samen met u, welk type zonneboiler-systeem het beste bij uw situatie past. Check snel onze contactgegevens.