PV Energie Opslag

Traditionele PV-systemen zonder energieopslag produceren slechts zo'n 20% van de rechtstreeks gegenereerde zonne-energie voor eigenverbruik. Het eigenverbruik van zonne-energie kunt u vele malen verhogen met behulp van een aangesloten batterij-opslag: in sommige gevallen tot wel 70%. Hierdoor bereikt u een een grotere mate van zelfvoorzienendheid. Met een aangesloten batterij-opslag kunt u ervoor zorgen dat de overdag opgewekte zonneenergie wordt opgeslagen, om ’s avonds weer beschikbaar te komen voor uw verbruikstoestellen. Andere belangrijke voordelen: grotere onafhankelijkheid van energieleveranciers en oplopende energietarieven, duurzaam energiegebruik en grotere besparingen.

Flexibele Energieopslag

Geoptimaliseerde Configuratie Eigenverbruik
Geoptimaliseerde Configuratie Eigenverbruik
Geoptimaliseerde Configuratie Eigenverbruik & Backup

Stelt u zich even voor: u bent de eigenaar van het huis dat hierboven is afgebeeld. Op uw dak heeft u een aantal zonnepanelen die hun werk goed doen. Dat is natuurlijk mooi, maar de zonnepanelen doen zó goed hun werk, dat er zelfs meer energie opwekt wordt dan u op dat moment nodig heeft. Wat nu? Op de foto hierboven ziet u een zogeheten flexibel opslagsysteem. Dit is een oplossing om energie op te slaan en toe te voegen aan uw zonnestroominstallatie. Gedurende de hele dag slaat dit systeem opgewekte zonnestroom op in batterijen tot wanneer het nodig is. Dit systeem is dus een ideale oplossing voor intelligent energiebeheer. Bovendien is er hierdoor sprake van optimaal eigen verbruik. Hiernaast kan het ook als back-up dienen.

De voordelen op een rij

  • Ongeveer 52% minder elektriciteit van energiebedrijven *
  • Eigen verbruik verhoogd van 30 tot gemiddeld 65%*
  • Mogelijk om heel de dag door zonnestroom te gebruiken
  • Kan werken als back-up systeem indien het elektriciteitsnet zou uitvallen
  • Bijna alle jaarlijks opgewekte zonnestroom wordt verbruikt, zelfs wanneer de stroominvoer wordt beperkt tot 70% of minder van de nominale opbrengst
  • Kan worden gebruikt om bijna ieder bestaand zonnestroominstallatie uit te breiden
  • Maximale flexibiliteit in opslag, batterijtype en batterijcapaciteit
  • Klaar voor de toekomst met Smart Grid compatibiliteit
  • * Alle cijfers zijn gebaseerd op een jaarlijkse zonne-energie opbrengst van 5.000 kWh, een jaarlijks energieverbruik dat overeenkomt met de zonne-energie opbrengst, een actueel batterijcapaciteit van 5 kWh en het gebruik van een Smart Energy Manager.

Onze Partners

Solard werkt samen met diverse gerenommeerde omvormer fabrikanten, waaronder Fronius en Solaredge. Wij werken samen met deze fabrikanten omdat zij naast een uitstekende service garant staan voor een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Wij geven minimaal 10 jaar fabrieksgarantie op omvormers.

Interesse in een zonne-energie systeem?

Wij kijken graag samen met u, welk type zonnepaneelsysteem het beste bij uw situatie past. Check snel onze contactgegevens.