PV Veldopstellingen

Biedt uw dak onvoldoende ruimte voor de plaatsing van zonnepanelen, maar heeft u wel voldoende ruimte rondom uw huis?¬†Het is mogelijk om zonnepanelen in een vrije veld opstelling te plaatsen.¬†Bijkomend voordeel hiervan is dat de zonnepanelen zo gunstig mogelijk kunnen worden geori√ęnteerd ten opzichte van de zon.

Solard vrije veldopstelling 52 zonnepanelen, totaal 13.520 Wp
Solard Vrije Veldopstelling | 52 zonnepanelen | Totaal 13.520 Wp
Solard Vrije Veldopstelling | Schletter PVmax-S onder-constructie

Solard kan u volledig ontzorgen bij de montage van een vrije veld opstelling, maar het is ook mogelijk dat u zelf een frame bouwt. Solard monteert vervolgens de zonnepanelen en sluit het systeem aan.

Zonnecarport

Een andere mogelijkheid is de realisatie van een zonnecarport: een carport waarvan het dak bestaat uit wel of niet lichtdoorlatende zonnepanelen.
Een zonnecarport is een voorbeeld van ‚Äúgebouw ge√Įntegreerde zonne-energie‚ÄĚ, de afmetingen kunnen vari√ęren van klein (voor de particulier) tot zeer groot (voor bedrijven). Bent u in het bezit van een elektrische auto? In de zonnecarport kan een laadpunt voor de auto worden gemonteerd.

Onze Partners

Naast de zonnepanelen, omvormer en solar-kabels is de onder-constructie een zéér belangrijk onderdeel van een PV zonne-energiesysteem in een vrije veldopstelling. Belangrijk is dat de onder-constructie in een open veld opstelling berekend is voor de bodemgesteldheid en voor de regio en omgeving waar deze in staat. De gehele installatie moet door weer en wind en voor meer dan 25 jaar goed bevestigd blijven. Solard kiest dan ook bewust voor Duitse degelijkheid en heeft in Schletter een betrouwbare partner gevonden. 

Wij geven minimaal 10 jaar fabrieksgarantie op de onder-constructie.

Omgevingsvergunning

In tegenstelling tot zonnepanelen op daken, kunnen zonnepanelen die geplaatst worden in het open veld (maar ook een zonnecarport) vergunningplichtig zijn. Wij adviseren om bij uw gemeente te informeren naar de eventueel benodigde omgevingsvergunning.

Interesse in een zonne-energie systeem?

Wij kijken graag samen met u, welk type zonnepaneelsysteem het beste bij uw situatie past. Check snel onze contactgegevens.